Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίς το μεσημέρι η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Κοινυρα Θάσου νωρίς το πρωί της τρίτης

Συναγερμός σήμανε τις πρωινές ώρες της Τρίτης στη Θάσο από φωτιά που εκδηλώθηκε στην τοποθεσία Παράδεισος στα  Κοίνυρα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση ενώ ο άμεσος εντοπισμός της εστίας από διερχόμενο οδηγό απορριμματοφόρου οχήματος και η ευρεία επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί  άμεσα υπό μερικό έλεγχο. 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τη μία μετά το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε δασική έκταση στα Κοίνυρα, νότια της Θάσου, στην περιοχή Παράδεισος, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Επί ποδός τέθηκε άμεσα μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσή της. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στα Κοίνυρα  άμεσα κινητοποιήθηκαν 56 πυροσβέστες με 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 17 πυροσβέστες, ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη και δύο πετζετέλ. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολίτικης προστασίας του Δήμου της Θάσου κ. Ψαλίδας υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι περιορίστηκε η φωτιά και δεν  προχώρησε σε δύσβατες περιοχές, ενώ  παράλληλα τόνισε ότι εκτιμάται πως πρόκειται για εμπρησμό.

Μάλιστα ο κ. Ψαλίδας καλεί τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές μόλις αντιλαμβάνονται εστίες φωτιάς ειδικά αυτή την περίοδο που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες, ώστε μία μικρή σπίθα να καταλήξει σε μεγάλη τραγωδία.  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το κίνδυνο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.