Οδηγίες στους προσκυνητές ενόψει δεκαπενταύγουστου τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για την προστασία του δάσους

Ενόψει του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου και την προσέλευση των πιστών στα μοναστήρια που γιορτάζουν και βρίσκονται εντός  δασικής έκτασης, όπως και αυτό της μονής της Αρχαγγελιώτισσας,  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Δαδούδης δίνει οδηγίες στους προσκυνητές τόσο για την δική τους ασφάλεια όσο και για την  προστασία του δάσους.

Όλα δείχνουν ότι πιθανότατα το Δεκαπενταύγουστο η περιοχή μας ίσως θα βρίσκεται σε αρκετά υψηλό δείκτη  επικινδυνότητας για την έναρξη και εξάπλωση  δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ σε θερμοκρασίες και δύναμη ανέμου. Σε επιφυλακή θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς λόγω και της μεγάλης κοσμοσυρροής στα μοναστήρια της Ξάνθης που γιορτάζουν.

Πάντως ο  διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Δαδούδης εφιστά την προσοχή στους προσκυνητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες για την δικής τους ασφαλή προσέλευση στην περιοχή και τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων αλλά και την προστασία του δασικού πλούτου.