Αρνητική αντίδραση του εργατικού κέντρου Ξάνθης στις τροπολογίες Βρουτση για τα εργασιακά

Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από το εργατικό κέντρο Ξάνθης για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του νέου υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο θέμα της κατάργησης της αιτιολόγησης των απολύσεων από τους εργοδότες.

Την αντίδραση του εργατικού κέντρου Ξάνθης εξέφρασε, μέσα από δηλώσεις του στο Κανάλι 6, ο πρόεδρός του Άγγελος Μπεμπεκίδης, τονίζοντας ότι ο νέος υπουργός Εργασίας δεν ξεκίνησε καλά αφού του καταλογίζει πως λειτούργησε αιφνιδιαστικά και χωρίς να διαβουλευτεί καθόλου με την ΓΣΕΕ για το θέμα αυτό, δημιουργώντας ηθικά αλλά και πραγματικά προβλήματα στους εργαζόμενους.

Κατά το εργατικό κέντρο Ξάνθης πάντως το ζήτημα δεν είναι μόνο ηθικό αφού και πρακτικά η απουσία αιτιολόγησης στην απόλυση ενός εργαζόμενου του στερεί επιχειρήματα σε περίπτωση που θα θελήσει να προσβάλλει την απόλυσή του δικαστικά. Το ενδιαφέρον επίσης είναι και στην αιτιολόγηση του νομοθετήματος από τον υπουργό αφού όπως τονίστηκε κατά την διαδικασία ψήφισής του η τροπολογία κατατέθηκε για να διαφυλάξει τους εργαζόμενους από την δυσφήμισή τους μέσα από τις αιτιάσεις του εργοδότη τους για τον λόγο που τους απέλυσε.